Göre raporlarCoinbase CEO’su Brian Armstrong, düzenleyicilerin son eylemlerinden duyduğu memnuniyetsizliği dile getirdi.
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), kripto düzenlemeleriyle ilgili büyük depremler yarattı. Sonuç olarak, kripto alanı, bekçi köpeği tarafından katı düzenleyici kurallar ve yaptırım eylemleri yaşadı. Ayrıca, Ripple XRP ile açtığı dava, sektörde tarihi bir savaş olarak kaldı.
Kripto borsası FTX’in yakın zamanda çöküşüyle birlikte, ABD düzenleyicileri, yetki alanındaki diğer birkaç borsa üzerinde daha kontrol edici bir duruş sergiledi. Düzenleyiciler FTX.US, Coinbase ve Binance üzerinde bir soruşturma turu başlattı. Birleşik Devletler.
Coinbase CEO’su: ABD Düzenleyicileri Kripto Firmaları İçin Belirsiz Düzenlemeler Yapıyor
Armstrong, düzenleyicilerin ABD merkezli firmalar üzerinde haksız yere yaptırım uyguladığını belirtti. Yeni hareketin ABD yetki alanları dışındaki offshore şirketlerdeki usulsüzlüklerden kaynaklandığını belirtti. Dolayısıyla, düzenleyicilerin bu tür konularda harekete geçmesi anlamsız olabilir.
Coinbase CEO’sunun tepkisi, FTX krizi nedeniyle Senatör Elizabeth Warren’ın agresif uygulama çağrısına yanıt olarak geldi. Armstrong, suçlayıcı parmaklarını SEC’in ABD’deki düzenleyici belirsizliğine işaret etti.
Bu, Amerikalı yatırımcıların (ve ticaret faaliyetlerinin) %95’inden fazlasını denizaşırı ülkelere itti. Dolayısıyla ABD merkezli şirketlere soruşturmalar ve düzenlemeler adına cezalar başlatmanın ona göre bir anlamı yok.
Ripple CEO’su Brad Garlinghouse ise Singapur’dan bir örnek verdi. ABD’de faaliyet gösteren firmaların uyum adımları ve süreçleri konusunda eksiksiz rehberlikten yoksun olduğunu kaydetti. Bununla birlikte, ülke net bir lisanslama çerçevesi ve vergi ekonomisi sağladığı için Singapur’da durum farklıdır. Bu nedenle, firmaların uyması kolaydır.

FTX Ani Çöküşü ABD Yasal Soruşturma
Küresel üçüncü en büyük kripto borsası olan FTX’in çöküşü, olayların şaşırtıcı bir sonucu olmaya devam ediyor. Şirketin dünyanın farklı yerlerinden milyonlarca kullanıcısı vardı.
FTX’in geçmişteki performansı, sağlam ve istikrarlı bir firmaya işaret ediyordu. Sonuç olarak, borsa kripto kışı ve ardından gelen kripto bulaşması boyunca aşırı derecede etkilenmedi. Hatta bazı zor durumdaki kredi veren firmalar için bazı kurtarma eylemleri gerçekleştirdi. Ayrıca, FTX birkaç finansman turunu tamamladı ve sonuncusu bu yıl Ocak ayında gerçekleşti.
Binance’in FTX’i satın alma anlaşması, duyurudan 48 saat sonra etkisini kaybetti. FTX tokeni (FTT), firmanın çöküşünün ardından düşmeye devam etti. FTX krizini takiben kripto endüstrisi içinde ve dışında çeşitli tepkiler patlak verdi.
ABD düzenleyicileri, devam eden kriz nedeniyle yükseldi. Bir rapor, ABD Adalet Bakanlığı’nın (DoJ) ve SEC’in FTX ABD yan kuruluşunu araştırdığını ortaya koydu.
Düzenleyiciler, bazı FTX kripto kredi ürünlerinin menkul kıymetler sınıflandırması dahilinde olup olmadığını belirlemek için borsayı araştırıyorlar. Ayrıca, merkezi Bahamalar’da bulunan ana şirketle olan bağlarını ortaya çıkarmayı planlıyorlar.
featured Image From Pixabay, Charts From Tradingview.com